Seger nr.27!!!

Seger nr.27 och denna gången i Skara mot bröderna Felix och Manfred.

Det närmar sig ett nytt jubileum. Nyss var det 5000 spelade set. Snart är det 1000 unika motspelare eftersom man efter denna dagen har mött 997 unika olika spelare i 1311 olika lagkonstellationer!

5032 spelade set varav man vunnit 2816st (56%).

En extrem dag. En av årets varmaste dagar kommer den 9e september. Helt otroligt. Det var i stort sett helt vindstilla och solen plågade spelarna hela dagen.

Gruppspelet klarades av hyfsat smidigt. Spelet var inget vidare, men ganska säkert ändå och det räckte.

Som tack gick man direkt till semifinal och där blev det betydligt tuffare. Jocke Karlsson och Johan Malmsten spelade riktigt bra och respektlöst. De ledde med hela 16-20 då Beachspikers gör sideout och sen går Jocke för att försöka rädda situationen från serveposition. Bra servar och bra försvar ger sidbyte 21-21 och senare en skön seger med 25-23! Det var en grym vändning.

Andra set rullade på mycket bättre och vanns med 21-13.

Då blev det dags för final mot förstarankade Felix och Manfred som hade imponerat hela dagen.

Det blev en extrem match. Båda lagen trollade allt som oftast i försvar men varvade också fantastiska saker med mindre bra insatser. Beachspikers drog ifrån på slutet av första set och skulle bara ta hem det. Då sätter de ett ess, fortsätter sen med bra bollar och vinner snöpligt.

Andra set börjar med underläge 2-5, precis som första set. Det är frustrerande, men man gnetar på och kommer snart ikapp. Vid ungefär 10-10 tar sen Beachspikers plötsligt 9 raka bollar och kan snart se fram emot ett tredje set.

Det börjar bra med en 3-1 ledning. Setet vänder tyvärr och trots att man känner att man egentligen tycker sig ha övertaget så är det flera irriterande misstag som gör att motståndarna drar iväg till 11-14.

En nödvändig sideout och sen får Jocke än en gång det ”omöjliga” uppdraget att serva tillbaka matchen.

Precis innan snackade teamet ihop sig om att den piggare av de två motståndarna kommer nog gå på andraboll. Exakt det hände och den plockade man upp och dödade. Nästa anfall plockades också och nu blev det skakigt på riktigt hos motståndarna. Det gick så långt som till ledning med 15-14 och matchboll, innan Jocke tyvärr missade serven. Sidbyte och sen miss direkt och en 5e matchboll mot sig. All fokus på det avslutet som gick bra och nästa boll översträcker motståndaren vid nät och Beachspikers får plötsligt matchboll igen och tar den!!!

En magisk match i hettan. Hemresan var underbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.