SM 2021, en ny valör på medaljen till Beachspikers

Som ni kan läsa i förra inlägget så skadade Stefan ryggen rejält under sportlovet och kunde inte komma tillbaka ut på beachen förrän 4 månader senare! Då stämde självklart ingenting, passen gick åt alla håll och anfallen fastade inte i nät i bästa fall, men var aldrig farliga. Det var en kamp mot klockan och en ständig oro att skadan skulle slås upp igen. Det hade dock varit bra månader med rehab och mer löpning än vanligt.

Jocke däremot har kunnat träna riktigt bra och var i fin form. Två träningsläger under sommaren ökade på antal timmar i sanden och gjorde honom ännu mer bollsäker.

Det var därför väldigt skönt när motståndarna i gruppspelet valde att serva efter vinden, oavsett vem som stod där. Det var till och med så att när de såg att Jocke inte fick de bästa passen och inte alltid kunde döda så fortsatte några att serva på honom även på andra sidan. Perfekt uppladdning för Stefan och fick en ovanligt lugn resa i gruppspelet och därför var mycket mer utvilad än vanligt.

Så här glad är Beachspikers efter gruppseger utan setförlust

Tidigare under veckan hade Jocke spelat med Klas Arnedal och det var just Klas i par med Krister som blev motståndet i kvartsfinalen. Det är ingen lätt uppgift men i den matchen så funkade allt! Väldigt bra servar gav aldrig motståndarna en ärlig chans att anfalla och efter två väldigt precisa set med effektivt spel så blev det dags för semifinal mot Tomas Kovacs och David Alm.

Jocke sträcker på sig i kvartsfinalen

David och Tomas har en väldigt bra sideout och även bra försvar. Det blev en rejäl batalj, men för ovanlighetens skull så hade Beachspikers hela tiden en liten ledning och kunde spela väldigt avslappnat. Det blev dock väldigt spännande på slutet och seten vanns med 21-19 med en pust av lättnad.

Inget fel på fokus när Beachspikers tar emot bollen…

I andra set blev det sen ännu mer spännande på slutet och efter sidbyte 21-21 hade båda setbollar men även här vann Beachspikers till slut och siffrorna skrevs till 25-23. En ärlig skön fight mot goa gubbar!

Final igen, totalt 3e SM-finalen

När man vann SM 2019 så var det ovanligt många f.d. elitspelare med och många av dem har vunnit senior- SM genom åren. Då var det en helt galen skräll när Beachspikers dels slog ut Östberg/Woxlin i semifinalen och sedan vann finalen över Adde Gilbertsson/Staffan Sahlberg.

I år var det inte lika galet, men ändå väldigt många namnkunniga spelare som har varit toppspelare i Sverige vid olika tidpunkter. Största hotet på pappret visade sig också ta sig relativt ohotade till final och det är Mikael Östberg/Anders Hellvig. Det var extremt viktigt att vinna gruppen för att slippa få dem redan i kvarten, men nu i finalen var mötet oundvikligt…

I ett försök att psyka Östberg så tog man på sig segerlinnena från 2019!

Östberg/Hellvig i finalen

Psykningen kanske fungerade i början för Beachspikers fick en chockstart med 5-1 och det såg väldigt ljust ut! Sen kom verkligheten ikapp och det är extremt svårt att döda bollen mot Hellvig i block med en toksnabb yogatränande Östberg i bakplan. De spelade väldigt bra och kom ikapp och gick förbi. Det blev aldrig tillräckligt spännande, finalen slutade 17-21, 17-21 och det är bara att acceptera. Hade man fått chansen att möta dem 10ggr så kanske man skulle lära sig hur man måste spela och kanske vinna några av dem.

Vi tackar Pernilla och Jenny för stödet och alla fina bilderna är tagna av Pernilla Hansson. Barnen har också hejat duktigt och hade härliga dagar på Tylösand

Elin, Lotus och Filippa busade ihop när papporna spelar SM

David Ask (f.d. Andersson) har vunnit senior-SM genom åren, men ser lika glad ut med en 3e plats i år.
Mycket nöjda med ett silver

För att summera SM 2021 så är Beachspikers väldigt nöjda med sitt spel och resultatet. Två gånger har man spelat final och vunnit båda, så det var nu första gången som man fick en silvermedalj. Samlingen är komplett för det finns ett gäng brons där hemma också.

Nu börjar träningen för att komma ut ännu starkare 2022!

Vi tackar vår sponsor Flowlife som med sin fantastiska Flowgun ser till att ömma muskler kan prestera. Flowgun pocket är en given detalj att packa med till turneringarna.

https://flowlifesweden.com/

Seger nr.24!!!

Seger nr. 24 i extrem hetta och konstigt nog var det Beachspikers som klarade värmen bäst även nu, men det var med kramp i finalen.

Säsongen började sent och ganska dåligt för Beachspikers efter att Stefan har fått större delen av våren förstörd pga. skada. Men, man har spelat sig in i säsongen via turneringar i Jönköping, Mariestad och Uddevalla och resultaten har hela tiden blivit bättre och i Uddevalla gick man till final.

På Beach Center var det extrem hetta redan från början. Turneringen startade strax efter kl.11 så det blev plågsamt direkt. Några motspelare tog till och med på sig sand socks för att stå ut i sanden.

Det var ganska knaggligt spel och man förlorade gruppfinalen mot Dino/William som vann med minsta möjliga marginal i två set. Josua och Simon hade överraskat andra gruppen och vunnit den före Dag/Anton så det var ganska nervöst att möta dem i semi. Men, efter lite taktiska ändringar så hittade Beachspikers sitt gamla vinnande spel med bra servar och försvar så man kunde vinna semifinalen relativt komfortabelt.

I finalen var det ändå två slitna lag. Det är tufft att spela med 4-lagsgruppen när det är sån hetta. Dag Svenssson och Anton Szmida hade också vunnit sin semi så det var två grupptvåor som möttes i final. Det roliga var att när vi innan semifinalerna hade tipsat varandra om hur vi skulle spela mot respektive motståndare så hade båda fel och då är det inte så konstigt att vi båda också förlorade våra matcher i gruppen!

Det var fight i finalen, Beachspikers tog ikapp ett underläge och kunde ta första set och hade en bra ledning i andra när det bara small till i höger baklår på Stefan efter en slängning. Det var en rejäl kramp så det blev en akut timeout och panik för att få i sig tillräckligt med resorb och salt för att kunna slutföra matchen. Två resorb sport, några teskedar salt rakt ner i halsen och en liter vatten senare så kluckade Stefan tillbaka till banan och kunde slutföra matchen och den 24e segern var ett faktum! Vilken underbar comeback för Beachspikers och även i år en perfekt uppladdning inför SM om två veckor!