Seger nr.24!!!

Seger nr. 24 i extrem hetta och konstigt nog var det Beachspikers som klarade värmen bäst även nu, men det var med kramp i finalen.

Säsongen började sent och ganska dåligt för Beachspikers efter att Stefan har fått större delen av våren förstörd pga. skada. Men, man har spelat sig in i säsongen via turneringar i Jönköping, Mariestad och Uddevalla och resultaten har hela tiden blivit bättre och i Uddevalla gick man till final.

På Beach Center var det extrem hetta redan från början. Turneringen startade strax efter kl.11 så det blev plågsamt direkt. Några motspelare tog till och med på sig sand socks för att stå ut i sanden.

Det var ganska knaggligt spel och man förlorade gruppfinalen mot Dino/William som vann med minsta möjliga marginal i två set. Josua och Simon hade överraskat andra gruppen och vunnit den före Dag/Anton så det var ganska nervöst att möta dem i semi. Men, efter lite taktiska ändringar så hittade Beachspikers sitt gamla vinnande spel med bra servar och försvar så man kunde vinna semifinalen relativt komfortabelt.

I finalen var det ändå två slitna lag. Det är tufft att spela med 4-lagsgruppen när det är sån hetta. Dag Svenssson och Anton Szmida hade också vunnit sin semi så det var två grupptvåor som möttes i final. Det roliga var att när vi innan semifinalerna hade tipsat varandra om hur vi skulle spela mot respektive motståndare så hade båda fel och då är det inte så konstigt att vi båda också förlorade våra matcher i gruppen!

Det var fight i finalen, Beachspikers tog ikapp ett underläge och kunde ta första set och hade en bra ledning i andra när det bara small till i höger baklår på Stefan efter en slängning. Det var en rejäl kramp så det blev en akut timeout och panik för att få i sig tillräckligt med resorb och salt för att kunna slutföra matchen. Två resorb sport, några teskedar salt rakt ner i halsen och en liter vatten senare så kluckade Stefan tillbaka till banan och kunde slutföra matchen och den 24e segern var ett faktum! Vilken underbar comeback för Beachspikers och även i år en perfekt uppladdning inför SM om två veckor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.