Seger nr.23!!!

We are back……..

Ett knepigt år där Beachspikers tyvärr inte tagit chansen att träna istället för att spela turneringar. Visst har man skött hemmaträningen ganska bra, men det blir inte samma sak när det går många veckor mellan gångerna då man får känna på boll. Det började med en turnering i Skatås där man fick en tuff grupp och åkte ur direkt. Sen Mariestad där man vara titelförsvarare. Förlorade en match i gruppen och sen kvarten och de två lagen gick till final. Sen dags för Skatås igen och ett fall framåt. Gruppseger före legenden Peter Tholse, men sen ut i en tuff kvartsfinal.

Sista chansen innan SM blev en Open i Tylösand. Denna magiska strand där Beachspikers haft så många framgångar att man till och med blivit kallade ”Demonerna på Tylösand” av en motståndare.

Det började bra med gruppseger, men man fick slita hårt i tre set mot de långa och fysiska spelarna Mikael Persson och Fredrik Sleeman.

Motståndet i kvarten hade man scoutat från sidan och visste att den ena killen väldigt ofta valde en kort parre som avslut. Det var lite ovant, men efter några dödade bollar så började man plocka detta udda anfall och tog så småningom över matchen. I andra set kunde man spela ut totalt och det blev en komfortabel match till slut mot Johannes Dahl och Macus Landström (21-15, 21-9).

Semifinalen mot Johan Nilsson och Joakim Holmberg, blev en rysare där de startade helt galet med stenhårda servar och helt felfritt spel! Teknisk timeout vid 7-14 och läget kändes hopplöst.

Man bytte då taktik och började samtidigt spela bättre och motståndarna gjorde inte lika mycket makalösa grejer längre. Det var så nära att man kom ikapp men fick släppa setet med 19-21. Det gick bättre i andra och sedan i 3e set kunde man ta kommandot och vinna denna viktiga match till slut (19-21, 21-15, 15-8).

Nu var frågan hur mycket man skulle orka. Det kändes väldigt bra, men hela tiden finns risken för kramp eller någon skadekänning efter så många timmar på stranden. I finalen väntade ett ungt lag som inte visade några tendenser till trötthet. Neza Harouk och Felix Blystad hade ganska enkelt tagit sig till final och ryktena sa att de spelat väldigt bra.

Beachspikers hade nu gott självförtroende och vågade testa den långa killen först för att se hur hans mottag satt. Han skötte sig bra, men man tog ändå en liten ledning som kändes trygg. Sen bytte man taktik som test och det gick ännu bättre. Nu var det som gamla goda tider. Mjuka gubbar i försvar som plockade det mesta och kunde döda bollen utan några problem trots bra block från motståndarna. Matchen rullade på och förutom några serveess från dem så blev det aldrig riktigt spännande. Finalen slutade 21-15, 21-17 och succén var ett faktum! Seger nr.23 och ännu en gång på underbara Tylösand!!!

Bästa tänkbara uppladdning inför SM på lördag där Jocke spelar +40 med Klas Arnedal och Beachspikers tar steget upp till +45 på lördag 1/8. Efter två SM-guld i +40 vill man nu testa en ny klass och se hur man står sig där. Som vanligt flera f.d. Sverige Tour-lag och naturligtvis legenderna Tholse/Björne. Man kan tänka sig att Håkan Björne är extra sugen i år eftersom han missade förra SM pga. miss i planeringen och dålig koll på kalendern. Låter namnet bekant? Det var han som slog in matchbollen mot ryssarna i EM 1989…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.