Elitserien v.4

Två extremt tuffa matcher idag.

Simon Bohman har lånat in Josef Pernholm. Beachspikers gör inte bort sig på något sätt. Man håller sin sideout hyfsat och tar även några försvar samt något skönt block. Det rullar på men de är för starka när det närmar sig slutet tack vare sin tunga spike. Till slut blir det ganska klara siffror 17-21, 16-21 men känslan var ändå att man hängde med hyfsat.

Nästa tuffa match gick mot Oscar/Alexander som precis hade förlorat sin första match och var taggade. Dock hittade de inte riktigt sitt fina spel som de brukar hota med och Beachspikers malde på med bra sideout och säkert försvar. Det gick så bra att man tog sitt första set någonsin mot Oscar/Alexander och av bara farten blev det ett till. Samma siffror som i första matchen men nu seger istället. 21-17, 21-16 är stora siffror mot dessa grymma beachspelare!

Nu börjar man nosa på 3e-platsen och det är tyvärr redan avgjort att Håkan/Jonas åker ner i 1an nästa 5-veckorsperiod.

Elitserien v.3

Match mot Danny/Alexander och det brukar bli tufft eftersom de tränar mycket och är väldigt bollsäkra.

Man hängde med bra i första set och det var ganska jämnt men på slutet gör de bra grejer och vinner med 18-21. Beachspikers är taggade att spela bättre i andra men det vill sig inte alls och slutar 13-21.

Andra matchen är desto viktigare mot Andy/Ola.  De börjar i ett rasande tempo och är helt överlägsna. De leder 6-14 när Beachspikers äntligen börjar vakna till liv. Det går så bra att man kommer ikapp och förbi men sen blir det ändå jämnt in i det sista. Vinst till slut med 23-21 och det är skönt mot just dessa killar som annars är starka i psyket. Andra set gick helt åt skogen och de vann överlägset med 11-21.
I 3e var det dock match igen och Beachspikers lyckades t.o.m. dra ifrån och vinna med 15-11. En svängig match men bra slutresultat!

Stabil 4e-plats i serien och det börjar kännas ganska säkert nedåt i tabellen.