SM-brons (igen)

Ett 4e brons läggs till samlingen där det även finns två guld och ett silver.

Endast två turneringar och ingen beachvolley-träning tillsammans, blev sommarens förberedelse inför SM. Det är ju självklart inte optimalt, men ändå är man förstarankade i 45+, så det är fler som har ett mellanår just 2023.

Dag1

3-lagsgrupp mot Äng/Bengtsson och Berg/Fridström.

Första matchen mot Äng/Bengtsson var segstartad. Man hittade inte sitt spel i vinden och motståndarna gjorde det bra. Nära att komma ikapp i slutet, men förlust 19-21. I andra spelade man mycket bättre och vann 21-14 och fortsatte så i 3e som slutade 15-6. Det behövdes ett gäng bollar för att komma ihåg hur man gör helt enkelt.

Efter det match mot Berg/Fridström, där det rullade på mycket bättre och efter lite justeringar i taktiken så blev det hela 21-14, 21-12 och gruppseger.

Dag2

Kvartsfinal mot GBC-kompisarna André Milsem och Anders ”Andy” Berg. De har tränat bättre i sommar och har sett starka ut. Det var ett fokuserat Beachspikers som kom till planen nästan en timme i förväg och utförde grundlig uppvärmning och snackade taktik. Inget ska lämnas till slumpen. Vinden var i stort sett borta och solen tittade fram. En skön morgon på Tylösand!

Vilken chockstart det blev…. 8-0 till Beachspikers. Deras första boll var en förlupen pass som gled över. Deras andra poäng var en akrobatisk luftpiruett från Andy där han jagade ett mottag och knackade över dödande med vänstern. De tog något poäng till och det blev sidbyte vid 10-4. Sen spelade de klart upp sig men setet slutade 21-12. I andra set var det jämnt upp till 7-7, sen började de dra ifrån tack vare bra servar och mycket bättre grundspel än tidigare. Det var uppåt 4 poängs underläge för Beachspikers, när man började ge igen och vid 17-17 var man ikapp och gick förbi till 18-17. Ett missat anfall gav 18-18, men sen blev det tre raka sköna poäng och 21-18. Yes!!! Medaljen var säkrad.

Semifinal mot erkänt svårspelade Martin Jonsson, Magnus Gustafsson. De är snabba, spänstiga och väldigt bollsäkra. Beachspikers gick in med inställningen att sätta press i serven och köra hårt. Bollarna seglade precis utanför och det gick troll i spelet. Osäkerheten spred sig till anfallen och allt gick åt skogen. Lite bättre i andra set, men aldrig bra. Surt sätt att åka ut, men 9-21, 15-21 var inte ens nära.

I finalen såg Jonsson/Gustafsson starkast ut, men tappade energi och Klas Arnerdal/Robban Svensson malde ner dem med väldigt bra försvar och säkra anfall. Dubbla guld för Klas detta SM och Robban är van SM-vinnare sedan förr då han dominerade svensk beachvolley.

4e SM-bronset för Beachspikers och man har även ett silver och två guld i bagaget.

5000 set är spelade!!!

En extrem milstolpe är nådd. Beachspikers har spelat hela 5000 set tillsammans. Naturligtvis finns det statistik på alla set, hur det gick och mot vilka.

Kolla i menyn under statistik hur just du ligger till!

Tyvärr förlorade man just det 5000e setet som var det andra setet i finalen i Uddevalla, mot Alexander Bratic och Linus Olofsson.

Man förlorade första set med 17-21 och gav allt i andra set, men fick där ge sig med 24-26 och förlorade finalen. Motståndarna är bra, normalt alldeles för bra, men denna gången kunde man ändå pressa dem oväntat mycket och var så nära att ta det till ett ovisst 3e set.