Seger nr.22 !!

Regnet öste ner hemma i Göteborg, men i Mariestad skiner solen (som vanligt). Summerslam är en stor turnering som samlar många bra spelare från väst- och östkusten till Challenger och Open.

Beachspikers får en tuff grupp liksom alla andra och till skillnad mot många andra open måste man här spela maximalt hela gruppspelet. Det börjar trögt mot Jakobsson/Röstedal. De leder 5-10 och setet går bara till 15. I sista stund hittar man sitt spel och knaprar ikapp. Setet vill inte ta slut, det är bra försvar, grymma block från Peter och luriga anfall, men till slut vinner Beachspikers med retfulla 22-20 efter flera tur-bollar och liknande, precis som det var förr!

Gruppspelet fortsatte lite enklare mot 2:orna från Örebro, sen blev det tufft igen mot arrangören Pär med bolltrollaren Alexander. Efter tre tuffa matcher står man ändå där med imponerande 3 x 2-0 och kvartsfinal mot en grupptvåa är säkrad!

Det blev kvart mot Oliver Lundmark och Jimmy Strandh. Vi vet ju vad Oliver kan numera efter stenhård träning, men att Jimmy skulle slå in bollen gång på gång var en överraskning. De spelade väldigt bra och trots att Beachspikers mirakulöst vänder 15-20 till 20-20 så vinner de med 21-23. Sen blir det mer åka av och Beachpikers vinner de två kommande seten.

Semifinal och nu vräker tyvärr regnet ner. Beachspikers är i och för sig vana vid det och spelar bra i regn. Johan Fagerström/Dag Svensson trivs inte lika bra med regn och kyla så där kunde man spela avslappnat och vinna komfortabelt med 2-0. Skönt att få vila upp kroppen inför final!!!

I finalen står Isak Cameron/Johan Hansson och studsar med pigga ben. De måste vara ett av GBCs absolut snabbaste lag. Inget går i marken förrän de har varit där och krafsat på bollen och oftast passar de fingerslag på en räddning och avslutar fint. Det kändes hopplöst för åldringarna som har fått slita så hårt hela dagen.

Det känns som att det går väldigt tungt, men vid 13-16 inser man att det ”bara” skiljer 3 bollar trots flera motgångar så då får man lite ny boost och kommer ikapp vid 18-18. Där ser ungdomarna bleka ut och setet vinns med några magiska bollar. Vilken energiboost det blev! Nu har man en seger i sikte istället för att tänka på eventuell kramp eller brist på energi. Det är en rejäl fight där ungdomarna som sagt plockar det mesta, men de har också lite svårt att komma förbi 40 års erfarenhet i försvar.

Matchen slutar med fantastiska 21-19, 21-18 och den 22:a segern tillsammans är fixad. Livet är nice…. Som vinnare känner man inte det stukade fingret, de stela lederna och ömmande ljumskarna dagen efter. Man bara ler 🙂

Trestadsmästerskapen har nya mästare

Som regerande Trestadsmästare från förra årets succé gav man sig in i turneringen med goda förhoppningar. Vädret var strålande, lite för bra för en lång open….

3-lagsgrupp är bra, men man fick Rasmus/Anton från GBC som har skött sin träning bra och de gjorde livet tufft för Beachspikers. Därför fick förra årets segrare ta den där jobbiga extra kvarten som vissa slapp och det blev en tuff fight mot hårdslående Daniel Johansson och bolltrollaren Alexander. Tack vare mycket rutin mot den typen av spel (Tack Biffen och Bananen från Varberg) så kunde man vinna den matchen.

I semi väntade Gusti/Daniel som man slog ut i just semi förra året. De har tränat bra i vinter och har redan vunnit flera open i år. De var väldigt revanschsugna men såg också lite nervösa ut….

De började starkt och visade att de verkligen ville vinna, men mot slutet kom Beachspikers ikapp och kunde med liten marginal knipa setet mot de allt mer nervösa motståndarna. De skärpte till sitt mottag i andra set som de vann och vid 8-8 i 3e gjorde de ett avgörande ryck som gav dem en stabil seger.

De vinner sedan finalen komfortabelt och dagen efter är de etta och tvåa i mixed så det är bara att gratulera de nya värdiga Trestadsmästarna!

Beachspikers har något på gång, spelet funkar bättre och bättre. Man kan döda bollarna ganska bra och försvaret är lysande. Det behövs lite vassare servar utomhus för att kunna hävda sig bättre. Kan det bli succé redan nästa gång?

Säsongen 2019 rullar på….

Det rullar på även i år. Det finns inga tankar på att lägga av eller dra ner mer än nödvändigt. Beachspikers kör vidare på en komfortabel nivå där familjen och kroppen får sitt, men sen kör man turneringar för det är så otroligt roligt!

Ljungby Open. Lång resa som vanligt. Regn som vanligt. Stenhårt spända vajernät som vanligt. Lite för högt i ena änden men det går inte att åtgärda, som vanligt. Men, en trevlig stämning, som vanligt och ett mysigt ställe att vara på.

Beachspikers kämpar på i gruppspelet och vinner även sin kvart med liten marginal mot ett ungt lovande lag. Sen tar det tyvärr stopp i semi och det är frustrerande, men det är ändå ett steg framåt spelmässigt. Dessutom kom solen fram på slutet!