Beachspikers är tillbaka!

Dags för Open i Skatås. 

12 lag varav flera farliga lag som tränar mycket.

Gruppspelet bestod av Joel/Hampus och sedan familjen Boström. Emil med Rasmus och Hugo med sin kompis Joar. Första matchen gick mot Emil och Rasmus. Beachspikers kör hårt på Emil så han får bekänna färg. Rasmus servar och passar bra, där har vi troligtvis en blivande storspelare. Det blev en komfortabel 2-0 seger.

Andra matchen mot Hugo/Joar är nervös eftersom de är med i landslags-satsning och tränar mycket. Vind och regn gjorde ändå att rutinen avgjorde och ännu en skön 2-0 seger. Sista matchen gick mot Joel/Hampus som chockstartar med 5-0 från den bra vindsidan. Chockade byter Beachspikers sida och ger igen till 6-5! Sen blev det skärpning och setseger. I andra set var det match hela vägen till15-13 som gav den där sköna 3 x 2-0 och en resa direkt till semifinal! Det var ett tag sedan man tog vara på sin ranking och kunde glida till semi.

I semifinal möter man sina gamla kompisar Freddan Andersson och Magnus Bengtsson, som man spelade mycket mot för många år sedan. De hade precis slagit ut Sven-Pär och Micke Forsgren i kvarten. Det blev en sideoutfest där båda lagen höll sin sideout mycket bra. Det var små detaljer som avgjorde, en boll här o där som rullade till Beachspikers fördel vid nätkanten och man vann denna viktiga match med 2-0! Äntligen final igen, det var ett tag sedan!

Där väntade Oscar Holm och Vincent Leon som hade suttit och väntat eftersom de låg före. Semifinalen satt tungt i benen och plötsligt skulle man ställa om spelet helt och det gick inte alls bra i början. Sidbyte vid ställningen 0-7 och nu handlade det bara om att hitta spelet och komma in i matchen. 13-21 slutade setet och det blev bättre men aldrig bra.

I andra set hade Beachspikers ändrat taktik lite och anpassat spelet mot stort block och snabbt försvar. Det gav en liten ledning hela vägen, men det var hela tiden tufft att försvara sig och framförallt vinna sina sideouter. Vid ställning 20-19 servar man tyvärr i nät och sedan har man två svaga avslut trots bra lägen och setet slutar snöpligt 20-22. Det hade blivit tufft med ett tredje set efter en lång dag i regnet så det känns som att det bästa laget vann och det är bara att gratulera! Beachspikers är nöjda med final och det var ett klart fall framåt. Nu ska man träna lite tuffare och hoppas kunna ta den där 21:a segern tillsammans och sen gå in i Challenger med självförtroende igen.