Bra spel mot Nejc med partner

Första omgången i 1an och beskedet att Federico spelar med Nejc var inte så muntert. Det kändes ganska hopplöst men precis innan matchen hörde man att Zlatan hade gjort mål på Danmark och Sverige var på god väg mot EM. Inget är omöjligt med andra ord…

Det blev ett bra set. Beachspikes sköter sin sideout och servar bra samtidigt som Federico inte alltid får in sina hårda spikes. På slutet leder man med 18-16 och succén är nära men då börjar Nejc serva otroligt bra och de plockar boll efter boll tills setet är över. Mycket surt efter en fin ledning, men i andra set gick det också bra och där höll man hela vägen till setseger! Skönt att ta set mot två riktigt bra beachspelare och visa att inget är omöjligt.

Andra matchen gick mot Liberg/Frantzitch som kör på med sina ruskigt effektiva svävservar. De vinner komfortabelt efter effektivt spel där Beachspikers sällan kom fram till nät ordentligt och dessutom satte de många serveess.  Nu vet man vad som väntar nästa gång och kan förhoppningsvis prestera bättre mottag från början.

En 4e-plats i serie 1 får anses ok än så länge. Nästa vecka väntar de två lag som ligger nedanför och det är viktiga matcher!

Beachspikers klättrar i seriesystemet!

Efter fiaskot i våras och pga. att nya lag kom in nu i höst så hamnade Beachspikers ända nere i serie 3. Det var minst 10 år sedan sist man var där men det var bara att bita ihop och komma igen.

Fem veckor senare hade man klättrat till 2an och där gick det också bra. Trots väldigt tuffa lag så tog man 4 eller 3p per vecka och hade därför en riktigt bra läge inför sista omgången. 3p och ca 20 bollar tillgodo mot 2an och 4p samt 40 bollar mot 3an.

När det gäller som mest kan det ibland knyta sig och samtidigt spelar Bånkestad/Bager totalt avslappnat utan press och vinner båda seten. Nu börjar det bli nervöst. Sista matchen gick mot pånyttfödda Simon R/Manne. Det blev jämnt hela vägen men Beachspikers ville lite mer och tog hem setet med 21-18. Där säkrades seriesegern och man kunde äntligen slappna av!

I pausen pratade man om hur viktigt det är att vinna även nästa set och ta med sig en positiv känsla till serie 1. Snacka går ju, men att snacka så det går är värre. 1-7 låg man under med av bara farten, men fast beslutade om att ändå vinna så började man knapra in tack vare grymma servar. Man gick från 1-7 till 10-7 och kunde till slut vinna med 21-16.

Nu kommer det bli riktigt tufft framöver och det är nog ingen som räknar med att segertåget ska fortsätta ända upp till Eliten, men vi får väl se hur det går…

Rutin slår klass! Succé i Halloween Cup

Gruppseger_Halloween Challenger 2015

Nu hände det igen! Det var några år sedan sist vilket gör det ännu skönare när det väl händer. Beachspikers slog förstarankade laget i turneringen och följde dessutom upp med att vinna mot det tuffa 3e-laget så att allt slit spelade roll och man vann därför gruppen.

Josef Pernholm och Jakob Johansson var förstarankade i turneringen med en bra bit över 3000p efter deras skalper i somras med olika partners. Josef har legat i topp i Sverige Touren och Jakob har en säsong bakom sig med många pallplatser i Challenger. Det var nog 10 år sedan som Beachspikers vann över dem så det var verkligen dags!

Man chockade lite med att vinna första set. Bra försvar och oväntat piggt anfall var nyckeln. Det var länge sedan som åskådarna påpekade hur högt man hoppade i anfall, mycket länge sedan… men nu hände det igen och det kändes bra! Det tar på krafterna att ge allt i varje boll så i andra set fick man en svacka men var nära att komma igen på slutet. Då var det dags för 3e set. Beachspikers är relativt kända för att vara bra i 3e set, men Josef och Jakob är flera nivåer bättre på att göra de där omöjliga grejerna när det behövs som mest. Idag blev det inte så! Beachspikers lyckades vinna även 3e set och den stora skrällen var ett faktum. Life is good!

Sistalaget som för övrigt var rankade precis under Beachspikers i turneringen var de två högt hoppande och hårt slående Enrique Aponte och Simon Rönnlund. Enrique spelar i Elitserien och gör det bra. Simon möter normalt Beachspikers i 2an så där fanns lite hopp om att komma åt laget trots hans enorma spänst och hårda anfall. Det var en dag då allt fungerar och man lyckas vinna även mot dessa klass-spelare tack vare rutin och en stor portion kämparglöd!

Nu var kropparna tomma på energi eftersom man inte hade hunnit äta, men en snabb omladdning och sen var det dags för match mot Alen/Jakob. Det var taskigt att få dem i lotten efter att ha vunnit sin grupp för en gångs skull…

Beachspikers fortsätter att göra bra grejer men det hjälper inte när motståndarna är så otroligt snabba, är så pigga och de dödar bollen lite väl lätt. Dessutom servar de med ett ruskigt tempo i bollen så man får aldrig slappna av.  De vinner komfortabelt första set, men i andra är det verkligen match igen! Det är jämnt in i det sista då Jakob gör en hemsk banan-sväv mot linjen till 21-20 och sedan avslutar Stefan i nät så de vinner med 22-20.

Alen/Jakob går sedan hela vägen till final där de vinner första set men förlorar sedan matchen mot Håkan/Adam. Grattis!