Beachspikers klättrar i seriesystemet!

Efter fiaskot i våras och pga. att nya lag kom in nu i höst så hamnade Beachspikers ända nere i serie 3. Det var minst 10 år sedan sist man var där men det var bara att bita ihop och komma igen.

Fem veckor senare hade man klättrat till 2an och där gick det också bra. Trots väldigt tuffa lag så tog man 4 eller 3p per vecka och hade därför en riktigt bra läge inför sista omgången. 3p och ca 20 bollar tillgodo mot 2an och 4p samt 40 bollar mot 3an.

När det gäller som mest kan det ibland knyta sig och samtidigt spelar Bånkestad/Bager totalt avslappnat utan press och vinner båda seten. Nu börjar det bli nervöst. Sista matchen gick mot pånyttfödda Simon R/Manne. Det blev jämnt hela vägen men Beachspikers ville lite mer och tog hem setet med 21-18. Där säkrades seriesegern och man kunde äntligen slappna av!

I pausen pratade man om hur viktigt det är att vinna även nästa set och ta med sig en positiv känsla till serie 1. Snacka går ju, men att snacka så det går är värre. 1-7 låg man under med av bara farten, men fast beslutade om att ändå vinna så började man knapra in tack vare grymma servar. Man gick från 1-7 till 10-7 och kunde till slut vinna med 21-16.

Nu kommer det bli riktigt tufft framöver och det är nog ingen som räknar med att segertåget ska fortsätta ända upp till Eliten, men vi får väl se hur det går…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.