Rutin slår klass! Succé i Halloween Cup

Gruppseger_Halloween Challenger 2015

Nu hände det igen! Det var några år sedan sist vilket gör det ännu skönare när det väl händer. Beachspikers slog förstarankade laget i turneringen och följde dessutom upp med att vinna mot det tuffa 3e-laget så att allt slit spelade roll och man vann därför gruppen.

Josef Pernholm och Jakob Johansson var förstarankade i turneringen med en bra bit över 3000p efter deras skalper i somras med olika partners. Josef har legat i topp i Sverige Touren och Jakob har en säsong bakom sig med många pallplatser i Challenger. Det var nog 10 år sedan som Beachspikers vann över dem så det var verkligen dags!

Man chockade lite med att vinna första set. Bra försvar och oväntat piggt anfall var nyckeln. Det var länge sedan som åskådarna påpekade hur högt man hoppade i anfall, mycket länge sedan… men nu hände det igen och det kändes bra! Det tar på krafterna att ge allt i varje boll så i andra set fick man en svacka men var nära att komma igen på slutet. Då var det dags för 3e set. Beachspikers är relativt kända för att vara bra i 3e set, men Josef och Jakob är flera nivåer bättre på att göra de där omöjliga grejerna när det behövs som mest. Idag blev det inte så! Beachspikers lyckades vinna även 3e set och den stora skrällen var ett faktum. Life is good!

Sistalaget som för övrigt var rankade precis under Beachspikers i turneringen var de två högt hoppande och hårt slående Enrique Aponte och Simon Rönnlund. Enrique spelar i Elitserien och gör det bra. Simon möter normalt Beachspikers i 2an så där fanns lite hopp om att komma åt laget trots hans enorma spänst och hårda anfall. Det var en dag då allt fungerar och man lyckas vinna även mot dessa klass-spelare tack vare rutin och en stor portion kämparglöd!

Nu var kropparna tomma på energi eftersom man inte hade hunnit äta, men en snabb omladdning och sen var det dags för match mot Alen/Jakob. Det var taskigt att få dem i lotten efter att ha vunnit sin grupp för en gångs skull…

Beachspikers fortsätter att göra bra grejer men det hjälper inte när motståndarna är så otroligt snabba, är så pigga och de dödar bollen lite väl lätt. Dessutom servar de med ett ruskigt tempo i bollen så man får aldrig slappna av.  De vinner komfortabelt första set, men i andra är det verkligen match igen! Det är jämnt in i det sista då Jakob gör en hemsk banan-sväv mot linjen till 21-20 och sedan avslutar Stefan i nät så de vinner med 22-20.

Alen/Jakob går sedan hela vägen till final där de vinner första set men förlorar sedan matchen mot Håkan/Adam. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.