Statistiken är uppdaterad!

Som ni säkert vet är det Jocke som är räknemaskinen bakom all statistik. Nu var det flera år sedan som den uppdaterades på hemsidan, men idag är det gjort.

Klicka på Statistik i menyn, och kolla hur just du ligger till (under fliken players) eller vilka du har spelat med och hur det har gått då mot Beachspikers (under fliken teams).

Statistiken är gjord så att det är antal set som är räknade och är siffran högre än 50% så har Beachspikers vunnit fler set mot dig än vad du har lyckats vinna 😉

Alla set vi har spelat räknas, så länge de har gått till minst 15 poäng.

Tyvärr gäller ju även det motsatta. Det finns tyvärr alldeles för många som har 0% förlorade set….

Värst är Stefan Strufvert och Joel Hallabro som har vunnit 8 set var och tyvärr inte förlorat något!

Beachspikers har en vinstprocent på 56%. Det var självklart bättre förr och siffran går utför, men man ger inte upp.

Snart är det jubileum tack vare hela 5000 spelade set ihop! Det blir stort och man får hoppas på seger i just det setet

Det finns en och annan legend på listan som tyvärr har spelat alldeles för bra. Björn Berg var nöjd när han fick chansen och han tog den så klart. En annan legend, Kjell Ruth, som står som Kjell Jonsson i listorna, har bara vunnit 2 av 5 försök. Det viktigaste setet mot honom vann Beachspikers med 27-25 i 3e set! Sen kan man väl säga att han bytte namn och drog iväg i Sverigerankingen.

To be continued…..

Beachspikers.se lever vidare

Det såg mörkt ut för Beachspikers.se när webhotellet One.com chockhöjde sina priser. Det är så löjligt att de bara har stora paket för seriösa sidor och därmed tar väldigt mycket betalt. Har man en simpel sida för skoj skull så vill man inte betala över 1000kr/år.

Men, nu kör man vidare via Inleed.net.

Därför få ni ursäkta att länkar inte fungerar och att bildgalleriet är borta, men det blir förhoppningsvis ordning på det framöver.

Det viktigaste är nu fixat i alla fall! Statistiksidan så klart. Den är inte uppdaterad på ett tag, men det kommer.

Då kör vi vidare i 20 år till…..

SM 2022

Ännu ett härligt SM på klassiska Tylösand. Det var klassen 45+ som gällde även i år för Beachspikers.

Tidigare år så har man haft väldigt tur med vädret just när 45+ ska avgöras, men i år var det kraftig vind och regn lite då och då. Till skillnad mot tidigare år så har Beachspikers spelat som bäst i lite vind i år, och inte fått ihop spelet lika bra i kraftig vind.

Det blev ett skakigt gruppspel där man vann första matchen, men sen förlorade den andra och då blev det genast lite kris. Man lyckades ändå ta de övriga två matcherna och slutade 2a i gruppen.

Som tack för det fick man Anders Hellvig och Magnus Berg redan i kvartsfinal. Just Anders Hellvig har stoppat Beachspikers de senaste två åren, så nu gällde det att kräva revansch!

I första set fick man inte ihop spelet tillräckligt och lyckades inte med sin taktik. Det blev förlust med 17-21. I andra spelade man mycket bättre och med stärkt självförtroende kunde man gå förbi Hellvig i blocket och vinna med 21-18. Sen i 3e set, stängde de igen totalt och med smart blockspel och väldigt piggt försvarsspel vann de setet övertygande och det blev tyvärr 3e förlusten i rad mot Hellvig och ingen medalj alls i årets SM.

En stor besvikelse efter två opensegrar och inget resultat sämre än 3a i sommar, och då har man spelat mot yngre och vältränat motstånd. Dessutom succéturnering där man tog sig till semifinal i GBC Challenger veckan innan SM. Men, SM är SM och där finns otroligt mycket rutin hos motståndarna och man måste plocka fram sitt bästa spel när det gäller som mest, och i år gick inte det.

När både SM och semestern var slut (för de flesta) så blev Tylösand ganska öde. Lugnet la sig på beachen.