SM 2022

Ännu ett härligt SM på klassiska Tylösand. Det var klassen 45+ som gällde även i år för Beachspikers.

Tidigare år så har man haft väldigt tur med vädret just när 45+ ska avgöras, men i år var det kraftig vind och regn lite då och då. Till skillnad mot tidigare år så har Beachspikers spelat som bäst i lite vind i år, och inte fått ihop spelet lika bra i kraftig vind.

Det blev ett skakigt gruppspel där man vann första matchen, men sen förlorade den andra och då blev det genast lite kris. Man lyckades ändå ta de övriga två matcherna och slutade 2a i gruppen.

Som tack för det fick man Anders Hellvig och Magnus Berg redan i kvartsfinal. Just Anders Hellvig har stoppat Beachspikers de senaste två åren, så nu gällde det att kräva revansch!

I första set fick man inte ihop spelet tillräckligt och lyckades inte med sin taktik. Det blev förlust med 17-21. I andra spelade man mycket bättre och med stärkt självförtroende kunde man gå förbi Hellvig i blocket och vinna med 21-18. Sen i 3e set, stängde de igen totalt och med smart blockspel och väldigt piggt försvarsspel vann de setet övertygande och det blev tyvärr 3e förlusten i rad mot Hellvig och ingen medalj alls i årets SM.

En stor besvikelse efter två opensegrar och inget resultat sämre än 3a i sommar, och då har man spelat mot yngre och vältränat motstånd. Dessutom succéturnering där man tog sig till semifinal i GBC Challenger veckan innan SM. Men, SM är SM och där finns otroligt mycket rutin hos motståndarna och man måste plocka fram sitt bästa spel när det gäller som mest, och i år gick inte det.

När både SM och semestern var slut (för de flesta) så blev Tylösand ganska öde. Lugnet la sig på beachen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.