SM-GULD !!!

Medaljer

En härlig vecka i Falkenberg är över! Jocke körde flera olika klasser som vanligt och gjorde det bra. Tog SM-brons i veteran 35+ samt gick vidare från gruppen i mixed-SM för första gången, med frugan Pernilla Hansson.

Sen var det dags för Beachspikers att spela klass 40+ som man numera har åldern inne för att spela. Man är förstarankade med god marginal, men med f.d. elitspelare som inte spelar så aktivt längre, vet man att sånt inte spelar någon större roll.

Första matchen gick mot Niclas Löwendahl/Marcus Andreasson och det visade sig att framförallt Niclas var galet bra i försvar. Trots att Beachspikers ofta kom till bra anfall så kom bollen retligt tillbaka, ofta direkt vinnande. Till slut kunde man ändå mala ner motståndet över tre set.

Nästa match gick mot klubbkompisarna Robert Öhrström/Johan Bergkvist där det blev stora siffror i första set, men i andra spelade de bättre och skrämdes lite innan Beachspikers tog tag i matchen och vann därmed gruppen.

Kvartsfinal

Glädje efter att ha vunnit kvartsfinalen mot Jens Franzon och Sven-Pär Olsson. Första set vanns överlägset men sen vaknade de till liv och spelade mycket bättre. De vann till slut det setet och allt avgjordes i ett tredje, men då var Beachspikers åter starkast och kunde se fram emot semifinalen.

Semifinalen gick mot Jan (Banan) Nylander och Anders Karlsson som hade imponerat genom att vunnit samtliga matcher med 2-0.

Beachspikers startade i ett rasande tempo och vann med 21-6 i stark vind. I andra set blev det jämnare men seger med 2-0 och en relativt enkel resa utan att förta sig. Nu var det minst 4h ”vila” till finalen.  Den tiden gick åt till att ösa in mat, ladda med vatten och hålla kroppen igång inför kvällens final som till slut flyttades till Center Court! Där trivs Beachspikers extra bra med tanke på tidigare bragdmatcher i karriären.

Inte helt oväntat var det Mattias Rudin/David Alm som blev motståndet i finalen. De hade övertygat med bra servar och säkert spel.

Beachspikers verkar ha ett nytt spelsätt, det är knock out i första set! Spelet var kontrollerat och aggressivt. Full satsning i alla avslut och bra försvar. 21-14 är stora siffror i en final. I nästa set tappar man initiativet, men kommer tillbaka till 21-21 då motståndarna vinner två bollar till 21-23.

3e set är ruskigt jämnt, men vid 10-10 gör Beachspikers ett ryck och tar ledningen med 13-10. Motståndarna tar timeout och plockar sedan direkt två bollar till sidbyte. Matchboll vid både 14-13 och 15-14, men det blir ändå 15-15. En bra sideout följs sedan av Beachspikers viktigaste serveess någonsin. Motståndarna sprätter mottaget upp mot Hotell Strandbaden och drömmen om ett SM-GULD är uppfylld via 17-15 i en mycket jämn och spännande match.

Därefter springer man runt som yra höns, tackar den tappra publiken, letar efter familj och vänner samt utför fotografering på podiet vid prisutdelningen. En underbar kväll som gav en guldpeng runt halsen.

Podiet

 

 

Beachspikers vill passa på att gratulera alla medaljörer under SM-veckan där GBC har dominerat totalt både bland unga och ”gamla”. Camilla Öhrn spelar hem två SM-guld och Anne-Lie Rininsland vinner igen (senast 2006). Dessutom har vi de sköna lirarna Simon Bohman/Christofer Lewin som går hela vägen och tar Falkenberg med storm då de vinner SM-finalen efter bländande spel! Riktigt roligt att se hur snabbt man kan klättra med målmedveten träning.

Simon_Christofer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.