Seger nr.22 !!

Regnet öste ner hemma i Göteborg, men i Mariestad skiner solen (som vanligt). Summerslam är en stor turnering som samlar många bra spelare från väst- och östkusten till Challenger och Open.

Beachspikers får en tuff grupp liksom alla andra och till skillnad mot många andra open måste man här spela maximalt hela gruppspelet. Det börjar trögt mot Jakobsson/Röstedal. De leder 5-10 och setet går bara till 15. I sista stund hittar man sitt spel och knaprar ikapp. Setet vill inte ta slut, det är bra försvar, grymma block från Peter och luriga anfall, men till slut vinner Beachspikers med retfulla 22-20 efter flera tur-bollar och liknande, precis som det var förr!

Gruppspelet fortsatte lite enklare mot 2:orna från Örebro, sen blev det tufft igen mot arrangören Pär med bolltrollaren Alexander. Efter tre tuffa matcher står man ändå där med imponerande 3 x 2-0 och kvartsfinal mot en grupptvåa är säkrad!

Det blev kvart mot Oliver Lundmark och Jimmy Strandh. Vi vet ju vad Oliver kan numera efter stenhård träning, men att Jimmy skulle slå in bollen gång på gång var en överraskning. De spelade väldigt bra och trots att Beachspikers mirakulöst vänder 15-20 till 20-20 så vinner de med 21-23. Sen blir det mer åka av och Beachpikers vinner de två kommande seten.

Semifinal och nu vräker tyvärr regnet ner. Beachspikers är i och för sig vana vid det och spelar bra i regn. Johan Fagerström/Dag Svensson trivs inte lika bra med regn och kyla så där kunde man spela avslappnat och vinna komfortabelt med 2-0. Skönt att få vila upp kroppen inför final!!!

I finalen står Isak Cameron/Johan Hansson och studsar med pigga ben. De måste vara ett av GBCs absolut snabbaste lag. Inget går i marken förrän de har varit där och krafsat på bollen och oftast passar de fingerslag på en räddning och avslutar fint. Det kändes hopplöst för åldringarna som har fått slita så hårt hela dagen.

Det känns som att det går väldigt tungt, men vid 13-16 inser man att det ”bara” skiljer 3 bollar trots flera motgångar så då får man lite ny boost och kommer ikapp vid 18-18. Där ser ungdomarna bleka ut och setet vinns med några magiska bollar. Vilken energiboost det blev! Nu har man en seger i sikte istället för att tänka på eventuell kramp eller brist på energi. Det är en rejäl fight där ungdomarna som sagt plockar det mesta, men de har också lite svårt att komma förbi 40 års erfarenhet i försvar.

Matchen slutar med fantastiska 21-19, 21-18 och den 22:a segern tillsammans är fixad. Livet är nice…. Som vinnare känner man inte det stukade fingret, de stela lederna och ömmande ljumskarna dagen efter. Man bara ler 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.