SM 2017, snopen förlust efter bra förstadag

SM var äntligen här. Händelsen som man väntar på hela året.  Beachspikers slog sig ihop i Veteran 40+ för tredje året och för två år sedan så vann man SM-Guld tillsammans! Förberedelserna kunde varit bättre efter Stefans ryggkänning på Öland veckan innan men den var rehabiliterad och kändes ok.

Gruppspelet gick lysande. Stabil seger mot Karlsson/Söderberg följdes upp av en rejäl batalj mot Sven-Pär och Micke. 20-22, 22-20, 18-16 visar hur jämnt det var i den kraftiga vinden. De har haft ett övertag tidigare under säsongen så det var väldigt skönt att kunna sätta dit dem när det gäller som mest. Sedan avslutade man med ytterligare en stabil seger mot Hellström/Celinder och man vann därmed gruppen klart. Det hade man gjort även om man förlorat den jämna matchen eftersom de i sin tur fick stryk i ytterligare en match. 

Fyllda med bra självförtroende gick man in i kvartsfinalen dagen efter mot Jens Franzon/David Alm. Vinden hade vridit sig och kom rakt från väster och hade ökat rejält i styrka. Det var precis så svårt att spela som man kan tänka sig och värst var att få till bra servar. Bechspikers satte tyvärr för mycket press på sig själva i respekt för motståndet så man försökte göra för svåra servar. När man väl insåg det så gick det inte heller att sätta säkra servar. Inte förrän det var alldeles för sent i andra set så började man sätta servar och spela riktigt bra. Man spelade 12-6 de sista 18 bollarna men det blev ändå stryk med 17-21 och då kan ni förstå hur illa det var. Sur förlust men skönt att veta att man ändå kunde spela. Den matchen vill man spela om och nu är det tyvärr ett helt år till nästa gång!

Säsongen har varit trög när det gäller rankingpoäng så målet i höst är att ta sig tillbaka. Rankingpoäng gör livet lättare, så enkelt är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.