Succé i Halloween Cup!

Genom åren har det gått väldigt bra på Halloween Cup. I gamla hallen slog man bröderna Rasmus och Petter Jonsson i en fantastisk Challengermatch, man slog Mårten Christiansson i par med Fredrik Gustafsson (Stahre) och Kjell Jonsson (Ruth)/Olov Eriksson. 

För två år sedan chockade man genom att vinna gruppen före förstarankade paret Josef Buskhe/Jakob Johansson. 

Nu var det dags igen fast på Open-nivå. Med dålig form och taskigt självförtroende klev man in i turneringen som endast 7e-rankade. Gruppen var tuff men den lyckades man vinna i raka set. Sedan 8-del mot erkänt tuffa Simon/Emanuel som numera ligger högre i seriespelet. En jämn batalj som slutade med sköna 2-0 trots underläge 3-8 respektive 4-8 i seten. Det gamla vinnarpsyket var tillbaka och servarna är som vanligt Beachspikers bästa vän. Sedan var det kört trodde man då det givna favoritparet Oscar/Jan var motståndare. Konsekvent taktik och väldigt avslappnad sideout gav sköna poäng. Bra försvar gav första set, men i andra kom verkligheten ikapp och det blev ett ovisst 3e set. Där var Beachspikers vassare och orkade kämpa hem segern. Semifinal mot dagens andra skräll-lag Jonas/Sebastian. Även där en tresetare men Beachspikers var väldigt nära att ta det med 2-0 efter en mirakulös återhämtning i andra set. Tufft 3e hela vägen och orken tröt hos båda lagen som troligtvis redan utnyttjat sista resorben och sista kanelgifflarna för länge sedan. Beachspikers var oväntat nog starkast även här och når sin 3e final för säsongen! 

Kristofer Winberg är den som summerar det bäst: ”Sjukt, helt otroligt sjukt!”

I finalen fanns inga krafter kvar i Stefan som har fått mest boll hela dagen och motståndarna är samtidigt effektiva och pigga. Fredrik/Tauno vinner rättvist och ganska enkelt. Tredje finalförlusten i år men detta var första framgången i en riktigt stor turnering på länge. Senast Beachspikers spelade hela 7 matcher var 2012 på Tylösand då man tog sin 20e turneringsseger tillsammans! På samma strand och enligt plan i samma kläder(!) som man vann sin första Open. Cirkeln slöts på ett fantastiskt sätt.

2012, 20e segern. Några år tidigare myntades smeknamnet ”Demonerna på Tylösand” av beachräven Anders Norberg

2003, första segern. Finalen vanns mot just Anders Norberg med partner

För övrigt kan nämnas att nu i höst nådde man otroliga 4000 spelade set tillsammans och lyckades vinna både set nr. 3999 och 4000!

Beachspikers vill passa på att gratulera Tomas Arvidson till årets ledare. Vi vet alla att han varit det varje år, men någon annan måste också få pris. Fantastiskt jobb, fortsätt kämpa för det goda! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.